Alexander Brevig

Alexander Brevig

Arkitekt

LinkedIn

Alexander er et multitalent innen system-, og softwarearkitektur samt IoT. Han har lang erfaring som arkitekt i mange forskjellige komplekse systemer fra startup til produksjon. Både i privat sektor og i open-source verdenen.

Fra 2015 og til nå har han skapt SENSEE – alt av arkitektur på hardware, firmware/software, cloudware til frontend for dette IoT-produktet er Alexanders fortjeneste. Her var han også teamlead og arkitekt for de to teamene som videreutviklet produktet frem mot et ferdig produkt.

De siste par årene har han også vært lærer innenfor kreativ spillprogrammering i tillegg til å være konsulent som arkitekt innenfor hardware/software og AVteknologi.

Alexander er også en av hovedarkitektene for open-source prosjektet Wiring(http://wiring.org.co/) hvor han er Lead Library Developer. Dette er biblioteket som sørget for fødselen av Arduino plattformen (https://www.arduino.cc/) brukt til elektronikk og programmeringsopplæring verden over samt være startpunktet for mange IoT tjenester.

I Attensi var han den første ansatte i en startup som brukte 3D simulering for trening. Her sto han for alt fra Linux oppsett til SQL, backend til frontend, og ikke minst Unit 3D game programmering. Hovedarkitekt bak selskapets produkt med andre ord.

Les mer om Alexander her