Det er alltid rom for forbedringer

Stolt IT
Jon Roar har en lidenskap for å forbedre og han forsøker å forbedre prosesser, rutiner, verktøy, løsninger og strukturer.

Hos oss er Jon Roar daglig leder og én av gründerne i selskapet. Han startet sin utdanning innen Elektronikk og gikk deretter videre på Romteknologi, samtidig som allmennfaglig påbygning.

 

Inn i IT verden

Etter tiden i nord tok han informatikk ved HiØ, her studerte han samtidig som han jobbet. 

 

- Jeg fikk jobb etter to år inn i bachelorgraden og gjorde ferdig siste året på deltid samtidig som jeg jobbet i projectiondesign (nå Barco). Her jobbet jeg mye med utvikling av nytt testsystem for lysmåling og kvalitetssikring av videoprojektorer og videre med firmware på projektorer, sier han.

 

Etter fem år hos Barco, gikk han videre som konsulent innenfor Microsoft Server og SQL Server hos Norsk Data Senter og var utvikler hos de.

 

- Etter 2 år her fikk jeg muligheten hos Kongsberg Defence & Aerospace (KDA), Naval systems & Surveillance division og startet som Software prosjektleder hos KDA og dro rundt i verden og holdt kurs for kunder, samt hadde supportoppdrag on-site rundt i Europa, sier han.

 

Selvstendig konsulent og Stolt IT

For tolv år siden startet han som selvstendig konsulent.

 

- Jeg fikk mitt første oppdrag som testleder i Posten og fra 2008 til 2018 var jeg selvstendig konsulent med unntak av 2 år som fast ansatt teknisk sjef i INSPIRIA science center da vi bygget opp dette, forteller Jon Roar.

 

Sammen med Edgeir Nordlie startet han i januar 2018 opp Stolt IT.

 

- Jeg brenner for å forbedre prosesser, rutiner, verktøy, løsninger og strukturer. Da vi startet opp Stolt IT, var min intensjon å skape arbeidsplassen jeg selv ønsker å tilbringe tiden min på, sier han.

 

Jon Roar har som mål at dette skal være innprentet i selskapet, at de ansatte også får eierskap.

 

- Jeg ønsker at de ansatte skal føle at Stolt IT er et bedre sted enn de har vært tidligere og at de har kommet hjem, sier han.

 

På fritiden

Når Jon Roar ikke jobber er det friluftsliv, elektronikk, IoT, robotikk og biler som er interesseområder.

 

- Jeg prøver å få huset smart og lager gjerne saker som kan gjøre at ting blir enklere og jeg synes det er gøy å lage ting selv. Dersom jeg trenger en temperatursensor, så lager jeg det selv i stedet for å kjøpe det, sier han.

 

Helt siden 2000 har han også holdt på med robotikk.

- Å lage roboter som kjører, flyr eller går er noe jeg har holdt på med en stund. Og jeg lærer å fabrikkere, lage deler og programmere, sier Jon Roar.

 

I tillegg til tekniske interesser er det bil som opptar tiden til Jon Roar. Han forteller at han synes det er gøy å skru på biler, og kanskje spesielt gamle biler og få de til å se ut som nye.

- Generelt så er jeg mot bruk og kast, og alt som kan repareres, skal repareres, avslutter han.