Får ting gjort

Stolt IT
Kristian er prosjektleder, og trives med en variert og krevende arbeidsdag.

Han studerte kybernetikk i Trondheim på grunn av sin lidenskap for IT. Etter dette endte han opp i oljebransjen i Stavanger.

 

- Jeg har jobbet med kontrollsystemer, simulering av olje og gass, og subsea, sier Kristian.

 

Prosjektledelse

For 8 år siden gikk han over mot prosjektledelse.

 

- Jeg er veldig glad i å sjonglere mange baller og følte at jeg hadde noe å bidra med i forhold til oppfølging og forbedring av prosesser, sier han.

 

I starten av prosjektlederkarrieren jobbet han innenfor bølgemålingsteknologi. Her var det snakk om både hardware og software.

 

Involvert fra A til Å

Kristian drives av muligheten til å være med på å skape noe gjennom andre, og at en som prosjektleder blir involvert fra A til Å.

 

- Det er givende å motivere folk, jobbe tverrfaglig, ha varierte arbeidsdager og jobbe sammen med et vidt spekter av personligheter, sier han.

 

Han har i over ti år vært følger av "Getting Things Done" (GTD), noe han sier har hjulpet mye.

 

- Ved å følge en slik metodikk har jeg muligheten til å holde i mange tråder samtidig. Jeg har fokus på å få ting mer effektivt og få det til å flyte bra. Jeg er også opptatt av standardisering, sier Kristian.

 

Programmering er en kunstform

Tidlig i sin karriere jobbet Kristian med programmering, og denne lidenskapen for IT har han fremdeles.

 

- Datamaskiner har alltid fasinert meg, og programmering er som en kunstform. Det er mulig å bygge noe nytt og nyttig for menneskeheten, sier han.

 

Han forteller også at han tidligere blant annet har programmert temperatur- og lysstyring hjemme ved hjelp av Raspberryer og databaser.

 

Ultramaraton

Når Kristian ikke jobber, bruker han tid på sine barn, gitarspilling og bandaktivitet, trening til ultramaraton, og videoredigering.

 

- I forhold til det å drive med ultramaraton, så handler det mer om det mentale enn det fysiske. Du må jobbe mot den stemmen som sier at du skal stoppe. Det er mye mental trening i mine øyne og krever god selvdisiplin, avslutter Kristian.

2020-05-15 16:20