Gjør det ordentlig og med godt humør

Stolt IT
Pedro er teknisk sjef og arkitekt hos oss. Han legger sin sjel i at systemer skal være enkle å vedlikeholde og forstås på alle nivå. 

Han startet sin karriere med å ta elektroutdanning, men senere omskolerte han seg til dataingeniør på høyskolen i Oslo. Dette var på mange måter en karriere som var ment fra starten av. 

 

- Da jeg var liten tok jeg fra hverandre leker for å finne ut hvordan de fungerte, jeg laget ting av ulike deler og satte det sammen, forteller Pedro. 

 

Han har jobbet som konsulent, vært IT-sjef og utviklet mange ulike systemer. 

 

- Tidlig i min karriere jobbet jeg blant annet med å utvikle en løsning for medieovervåkning. Jeg har også jobbet med utvikling av digital asset management, sier han. 

 

Microsoft 

Senere ble Pedro sjefskonsulent og var en del av satsingen på .Net og Microsoftteknologi. Det var også her han kom inn i NRK. 

 

- Jeg hadde et oppdrag i NRK, der jeg laget backendarkitektur til NRK TV. Dette var et spennende prosjekt og da Microsoft Azure var i startgropen. Det er morsomt å være en påvirker og det var det som førte til at jeg fikk jobben hos Microsoft, sier Pedro. 

 

Hos Microsoft var han teknisk evangelist og senere gikk han over i en rolle som Subject Matter Expert og da reiste han rundt planeten for å hjelpe kunder på skyteknologi. 

 

- Det jeg er mest stolt av det jeg gjorde hos Microsoft er at jeg fikk ansvaret for LEAP (Lead Enterprise Architecture Program). Det er et arkitekturprogram for alle programvarebedrifter i Norge, og det ble drevet i regi av min rolle som teknisk evangelist. Med min innsats gikk LEAPs deltagerantall på tre år fra 20 til 300. Jeg skapte blest rundt programmet og fikk det strømlinjeformet, forteller han.  

 

Pedro startet i Stolt IT i 2020 og har blant annet ambisjoner om å få Stolt IT som partner til Microsoft. 

 

Tidlig interesse for data 

Pedro forteller at selv da han holdt på med elektro var han interessert i data. Han fikk allerede i 1982 sin første datamaskin, en ZX Spectrum 48k med Microdrive. 

 

- Senere raste jeg gjennom alle Amiga-modellene, før jeg til slutt byttet til PC. Etter det har jeg i hovedsak jobbet med Microsoftbaserte PCer, selv om jeg er godt kjent og vant med de fleste operativsystemer, sier Pedro. 

 

Kode-kata og kvalitet i koden 

Han forteller at han prøver å koke ned et problem til det essensielle, deretter finner han løsningen, og lager ofte en kode-kata av det. 

 

- Det handler om å gjenta de samme øvelsene for å få det inn i muskelminne. Jeg lager derfor en kode-kata og skriver den samme koden helt til jeg forstår konseptet og bakgrunnen for hver eneste linje kodet, sier han. 

 

Det er viktig for Pedro å kunne være stolt av arbeidet sitt. Systemene han jobber med må være lesbare, enkle å vedlikeholde og enkle å forstå. 

 

- Kvalitet i software er ikke hvor raskt eller korrekt systemet fungerer, men hvor enkelt andre forstår det. Er det et system som ikke andre forstår, kan det heller ikke vedlikeholdes, sier Pedro. 

 

Han legger til at han er veldig opptatt av testing og testautomasjon, og han at han fikk ansvar for automatisert bygging lenge før DevOps ble et konsept. 

 

Hvordan teamet skal lykkes 

Pedro er glad i å spre godt humør og gjør det han kan for at et team skal fungere godt. 

 

- Jeg tror at man må ha et bra og muntert forhold i et team for at det skal lykkes. Det er viktig for meg at teamet fungerer og jeg bruker også en del tid på å komme med "pappavitser" for å holde humøret oppe, sier han med et glimt i øyet. 

 

Han legger til at han også liker å se andre lykkes og å vite at han har støttet de på veien. 

 

Fritidsinteresser 

Fra barn av har han vært interessert i roboter, astronomi, "aliens"og matematikk. Han forteller at da det ble mulig å kjøpe datamaskiner, så måtte han bare ha en. Nå for tiden går det i familieliv og ellers er interessene hans sentrert rundt hobbyprosjekter, musikk og film. 

 

- Jeg har en del hobbyprosjekter som går ut på hjemmeautomasjon og koding. Jeg har for eksempel en "berømt" stueplante ved navn Benny som vanner og soler seg selv. Jeg har også en garasje full av elektronikkomponenter som jeg bruker til å eksperimentene og lage morsomme ting på sparket, avslutter han.