Noe av det viktigste er å skape en felles forståelse

Stolt IT
Kenneth har vært innom mange ulike bransjer, har teknisk bakgrunn og i tillegg erfaring som prosjektleder.

Kenneth er teknisk prosjektleder hos oss og interessen for IT startet tidlig da han som 9 åring fikk PC.

- Jeg var veldig interessert fra første dag og har aldri vurdert å jobbe med noe annet. I starten bygget jeg PCer og eksperimenterte mye, og så har fokuset gradvis gått over til løsninger og tjenester, forteller han.

Han han har bakgrunn fra VK1 IKT driftsfag, og sluttførte videregående med læretid i Forsvaret.

- Jeg jobbet med IT-drift i leiren, først for Hærens Forsyningskommando, og deretter hos Forsvarets Driftssenter, som står for kontor-IT løsningen for hele Forsvaret, sier Kenneth.

Forlag, TeleComputing og bil

Etter tiden i Forsvaret, gikk Kenneth videre til forlagsbransjen.

- Hos Egmont var det veldig variert miljø, med mange forskjellige blader og produksjoner. Dette miljøet ga mange forskjellige IT-behov, fra infrastruktur til salgsstøtte og grafisk produksjon, sier han.

Senere var Kenneth innom implementeringsavdelingen hos TeleComputing, før han gikk videre til bilbransjen, hos Hellanor.

- Her begynte jeg som IT-medarbeider, og ble etter kort tid IT-driftsleder. Jeg fikk min egen avdeling, og hadde ansvar for planlegging og implementasjon, samt IT-support. Dette var veldig nyttige erfaringer med tanke på å lede andre og se helheten i IT-løsningene, sier han.

Kenneth forteller at det var 25 avdelinger spredt utover landet.

- Det ble noe reising og en helt annen bransje å forholde seg til. Jeg fikk lederansvar, og erfaring med prosjekthåndtering og strategirelaterte oppgaver, forteller han.

Konsulentbransjen

Etter 6 år i denne rollen var Kenneth klar for en ny utfordring, og han begynte som konsulent hos Iterum.

- Her gikk det i alt fra enkel installasjon av server, klient, programvare og nettverk til større og mindre prosjekter. Jeg håndterte også prosjekter for kunder vedrørende infrastruktur, og koordinasjon med leverandører, forteller han.

Deretter gikk Kenneth til Stolt IT for å få mer langvarige oppdrag og muligheten til å jobbe enda mer i retning av prosjektleder. Han forteller at interessen mer og mer har gått over på mennesker og prosesser fremfor det rent IT-tekniske.

- I senere tid har jeg hatt fokus på kurs som er i grenseland mellom teknisk og ledelse. Den største drivkraften er å bli bedre på å forstå mennesker og bidra til å få ting til å gå fremover. Noe av det viktigste er å skape felles forståelse, sier Kenneth.

Fritidsinteresser

Når Kenneth ikke er på jobb går det i friluftsliv, trening, hunder, mat og drikke. Han har også stor interesse for lyd og bilde, i tillegg til motorsport.

- Jeg drev aktivt med motorsport i over 10 år og var faktisk en av de første i Norge som begynte med den spektakulære motorsporten drifting. Når det gjelder lyd og bilde, henger det nok litt sammen med den tekniske interessen som jeg alltid har hatt, avslutter Kenneth.