Test så tidlig som mulig

Stolt IT
Hos oss er Kristoffer testleder, og han mener at når man tester må man tenke litt annerledes enn andre.

Kristoffer utdannet seg innen spillprogrammering på det som i dag heter Westerdals. Etter det har han fått erfaring fra flere ulike bransjer som telekommunikasjon, transport og bank og finans.

 

- Jeg kom inn i testfaget ganske tilfeldig da jeg jobbet hos Tandberg og fikk en testutviklerrolle. Siden den tid har jeg fortsatt som testutvikler og/eller testleder fordi jeg kan gjøre en forskjell og påvirke tjenester på en positiv måte, sier han.

 

Mange plattformer

Kristoffer har jobbet på de fleste plattformer, og har fått være med å lage samfunnsnyttige tjenester.

 

- Jeg har vært med på ting som brukes av mange i dag, som feks RuterBillett, NRK TV og Qt. Det er kjempegøy å se hvor fort enkelte tjenester blir normen i samfunnet, sier han.

 

Gjøre tjenester bedre

Han forteller at han legger merke til feil og andre små detaljer i tjenester han selv bruker.

 

- Ingen liker å finne feil i produksjon, verken vi som er med på å lage tjenester eller vi som bruker tjenester. Dette er én av grunnene til at jeg brenner for test, for der har man fokus på å finne disse små eller store avvikene som kan gjøre en tjeneste dårlig, sier Kristoffer.

 

Viktig med automatisering

Kristoffer forteller at han er opptatt av å få på plass gode automatiske tester og da særlig regresjonstester. Dette frigir tid til å gjøre utforskende tester og til å gjøre livet til utviklerne lettere.

 

- Det å sette opp gode pipelines gjør ikke bare at tester kjøres på riktig sted og til riktig tid, men det gir også utviklere og andre i prosjektet større rom til å tenke og jobbe fremover i stedet for bakover. Dersom man har kommer dit at man har tid til å finne de sære feilene er man på et godt sted, sier han.

 

Nysgjerrig på teknologi

Når Kristoffer ikke er på jobb går tiden til hans to små barn, gitar og softwareprosjekter. I tillegg har han begynt med elektronikk.

 

- Jeg har alltid ett eller flere prosjekter gående på fritiden. Akkurat nå lærer jeg meg maskinlæring og bygger effektpedaler for gitar. Det å lære nye ting og lage saker gir meg energi, og jeg trenger all den energien jeg kan få med to små gutter i huset, avslutter Kristoffer.