Med sikkerhet i fokus

Stolt IT
Vårt svenske alibi kommer fra den lille byen Sala, som er kjent for sine sølvgruver. Nå er Anders bosatt i Oslo og har sikkerhet og trening i fokus.

Anders har studert på Chalmers i Gøteborg, der han har en bachelor i Datateknikk og master i Computer Systems and Network.

 

Han har siden han fikk PC i 10-11 års alderen holdt på med datamaskiner.

 

- Det er en rød tråd helt fra starten, og faktisk husker jeg enda spesifikasjonene på den første PCen min, sier han.

 

Med sikkerhet i fokus

Anders er ansatt som sikkerhetsarkitekt i Stolt IT, og han er opptatt av å fremheve hvor viktig og spennende fagfelt sikkerhet er.

 

- Sikkerhet blir ofte sett på som et hinder, men det er viktig for å kunne skape tillit og et godt rykte rundt sitt produkt, sier Anders.

 

Han kan fortelle at det er et større fokus på sikkerhet nå, men at man fortsatt har en stykke vei å gå.

 

- Verden blir mer oppkoblet og det har gitt oss større muligheter. Men både du som individ og vi som samfunn blir også mer sårbart, sier han.

 

Tekniske prosjekter som hobby

Ved siden av hverdagen som sikkerhetsarkitekt er Anders opptatt av å holde seg oppdatert innen sitt fagfelt.

 

- Det er fint å ha tekniske prosjekter ved siden av jobb for å holde seg "up-to-date", så jeg sitter en del og programmerer. Akkurat nå programmerer jeg et trusselmodeleringsvertkøy i Java Spring og React. Dette gjør jeg for å bli bedre på front end, sier han.

 

Han forteller også at han liker å holde på med CTF´er eller "Capture the flag" for å holde seg oppdatert.

 

Fra fotball til triatlon

Anders er ikke bare vårt svenske alibi, han er også vårt treningsalibi. Han har spilt fotball i 19 år, og hadde posisjonen som keeper på banen.

 

- Det laget jeg spilte på var så dårlig og slapp inn mange mål. Så da stilte jeg meg i mål for å unngå å tape kamper. Vi tapte fortsatt kamper, men ikke med like mye, sier Anders om hvorfor han endte opp som keeper.

 

Nå for tiden er det triatlon som tar mesteparten av tiden til Anders når han ikke jobber.

- Jeg startet med triatlon for 2,5 år siden og har som mål å komme på podium i mindre konkurranser. Jeg skal blant annet være med på en Ironman 70.3 i Jönköping og en der jeg kommer fra. I tillegg står Oslo triatlon på programmet, sier han.

2020-04-23 10:36